Kovászos kenyér receptek, Túrófánk, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Túrófánk

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 4109 alkalommal olvasták



Reggel kenyeret dagasztottam, maradt egy kis kovászom. Valami édesre vágytam, de nem olyasmire, ami több órás munka.
Túrófánkra esett a választásom.
Finom, könnyű a tésztája, hamar készen van.

Hozzávalók:

250g túró
250g liszt ( finomliszt BL55 )
3 tojás
3 kanál tejföl
3 kanál cukor
70g kovász
Vaníliás cukor
Citromhéj
csipet só

Elkészítése


( 1. ) Túrót villával összetöröm, hozzá adom az összes hozzávalót, alaposan összekeverem, majd rászitálom a lisztet.

2. ) Miután elkevertem, lefedve pihentetem 1-2 órát. (akár többet többet is, sőt, hűtőbe is lehet tenni, és másnap a maradékot kisütni)

3. ) Olajos kanállal a forró olajba szaggatom,( ne legyen túl forró, mert akkor kívül meg fog égni, de belül nyers marad.) lassú-közepes tűzön sütöm, hogy átsüljön a belseje is.
Amikor készre sül, papírtörlőre szedem, majd vaníliás porcukorral megszórom. Én az egyik felét fahéjas porcukorba hempergetem.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.