Kovászos kenyér receptek, Buborék karnevál, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Buborék karnevál

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 951 alkalommal olvasták



Ma kovászos buborékokat sütöttem.
Ez pont olyan, mint a bonbonokon a buborékfólia. Fantasztikus kis recept!
Ropogós, édes... Az elkészítése kicsit macerás, illetve csak annak, akinek nincs tésztanyújtó gépe.
Hát nekem nincs, így maradt a jó öreg sodrófa.
Olasz recept, igazán finom, szerintem nem csak a gyerekek kedvence lehet, de a felnőtteké is.

Hozzávalók:

240 g bl55 liszt
50 g kovász (maradék, hűtős, maradék madre)
40 g porcukor
20 g vaj
2 egész tojás
Fél citrom héja

Elkészítése


( 1. ) A kovászhoz hozzáteszem a 2 tojást, a porcukrot, a citrom reszelt héját, a lágy vajat, és egy kézi mixerrel habosra keverem.

2. ) Rászitálom a lisztet, és először fakanállal elkeverem, majd kézzel gyúrom sima tésztává.

Egy fedeles műanyag dobozba teszem, és a hűtőbe pihentetem 35-45 percig minimum.

3. ) Pihentetés után 4-5 gombócra osztom a tésztát, és nagyon vékonyra nyújtom. Akinek van tésztanyújtó gépe, az könnyebb helyzetben van, azzal csinálja, akinek nincs, az sodrófával, kb. mint a rétest, olyan vékonyra kell nyújtani. Minél vékonyabbra sikerül, annál nagyobbak lesznek majd benne a buborékok, annál látványosabb is lesz sütéskor.

4. ) Ha kellően vékonyra nyújtottuk, akkor derelyevágóval daraboljuk fel kb. 2 ujjnyi csíkokra, majd a közepüket is vágjuk be, vigyázva, hogy a két vége ne legyen átvágva.

5. ) Felmelegítjük az olajat kb. 160-170°C fokosra, és a forró olajban kisütjük a kis tésztánkat. 5-6 másodperc elegendő oldalanként.

Még forrón porcukorral meghintjük, és élvezzük a finom, roppanós, édes tészta ízét.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.