Kovászos kenyér receptek, Buborék karnevál, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Buborék karnevál

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 2773 alkalommal olvasták



Ma kovászos buborékokat sütöttem.
Ez pont olyan, mint a bonbonokon a buborékfólia. Fantasztikus kis recept!
Ropogós, édes... Az elkészítése kicsit macerás, illetve csak annak, akinek nincs tésztanyújtó gépe.
Hát nekem nincs, így maradt a jó öreg sodrófa.
Olasz recept, igazán finom, szerintem nem csak a gyerekek kedvence lehet, de a felnőtteké is.

Hozzávalók:

240 g bl55 liszt
50 g kovász (maradék, hűtős, maradék madre)
40 g porcukor
20 g vaj
2 egész tojás
Fél citrom héja

Elkészítése


( 1. ) A kovászhoz hozzáteszem a 2 tojást, a porcukrot, a citrom reszelt héját, a lágy vajat, és egy kézi mixerrel habosra keverem.

2. ) Rászitálom a lisztet, és először fakanállal elkeverem, majd kézzel gyúrom sima tésztává.

Egy fedeles műanyag dobozba teszem, és a hűtőben pihentetem 35-45 percig minimum.

3. ) Pihentetés után 4-5 gombócra osztom a tésztát, és nagyon vékonyra nyújtom. Akinek van tésztanyújtó gépe, könnyebb helyzetben van, azzal csinálja, akinek nincs, sodrófával, kb. mint a rétest, olyan vékonyra kell nyújtani. Minél vékonyabbra sikerül, annál nagyobbak lesznek majd benne a buborékok, annál látványosabb is lesz sütéskor.

4. ) Ha kellően vékonyra nyújtottuk, akkor derelyevágóval daraboljuk fel kb. 2 ujjnyi csíkokra, majd a közepüket is vágjuk be, vigyázva, hogy a két vége ne legyen átvágva.

5. ) Felmelegítjük az olajat kb. 160-170°C fokosra, és a forró olajban kisütjük a kis tésztánkat. 5-6 másodperc elegendő oldalanként.

Még forrón porcukorral meghintjük, és élvezzük a finom, roppanós, édes tészta ízét.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.