Kovászos kenyér receptek, Kávés - mandulás keksz, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Kávés - mandulás keksz

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 678 alkalommal olvasták



Haladunk tovább az olasz kekszek birodalmában.
Fantasztikus íz, csodás külső. Ez jellemzi ezt a kávés-mandulás süteményt.

Hozzávalók:

250 g liszt ( 00-ás, de a bl55 is jó)
150 g barna nádcukor
80 gr őrölt mandula
60 ml magolaj (napraforgó,oliva...)
50 ml risretto (rövid presso kávé)
40 g kovász
1 tojás
1 teáskanál vanilia kivonat vagy vaniliás cukor
1 csipet só
díszítéshez csokipehely, jégcukor... kávészemek

( 1. ) Egy tálban verjük fel a tojást a cukorral, vaniliával. Adjuk hozzá a kovászt, keverjük el. Jöhet hozzá a kávé, az olaj. Keverjük el, majd szitáljuk hozzá a lisztet is, és a csipet sót. Gyúrjuk, keverjük homogén, egynemű tésztává, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.

2. ) Ezután melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Közben a tésztából csípjünk ki 2 dkg-os darabokat, formázzuk golyóvá a tenyerünk között, hempergessük bele kristálycukorba, esetleg barna cukorba, és a sütőpapiros tepsibe sorakoztassuk őket, egymástól kis távolságot hagyva.

Minden golyó tetejére tehetünk egy szem kávét, vagy sütésálló csokicseppet.

3. ) 180°C fokon 15 percig sütjük.




    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.