Keksz lázban égünk.Sorban próbálgatjuk a kovásszal való keksz készítését. Ez a diós- narancsos keksz, nagyon jó párosítás, igazi karácsonyi hangulatú az ízvilága.
( 1. ) Tegyük egy tálba a diólisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a dió darabokat, és a vaníliás cukrot.
Keverjük össze egy fakanál segítségével.
2. ) Amikor már valamennyire összeállt, adjuk hozzá a kovászt, majd megint keverjük össze, amíg a kovász teljesen fel nincs keverve.
3. ) Amikor készen vagyunk, adjuk hozzá a narancs reszelt héját, és keverjük össze.
4. ) Ezután adjuk hozzá a lisztet, és kezdjük el keverni.
Ha már érzed, hogy egyre nehezebben tudod keverni, kezdd el hozzáadni a narancs levét.
Mindig annyit adj hozzá, hogy érezd, hogy az még nem sok a tésztának.
A jó tészta állaga, nem ragad, olyan, mint a gyurma. Ha már elérted ezt az állagot, ne adj hozzá több narancslevet.
5. ) Tedd hűtőbe a tésztát, és gyújtsd be a sütőt. Amíg a sütő felmelegszik 180°C-ra, addig a tésztát formázhatjuk.
6. ) 10 perc hűtőzés után, szedd elő a tésztát, és formázz diónyi golyókat.
Ezeket a golyókat, tedd egy tepsire, majd nyomkodd le egy pohár aljával, hogy körülbelül 4-5mm vastag tallért kapj.
7. ) A sütő már felmelegedett 180°C-ra, tedd be a tálcát, a megformázott kekszekkel.
Sütési idő, körülbelül 15-20 perc.
8 perc elteltével, fordítsd meg a tálcát a sütőben.
Amikor látod, hogy kezd színe lenni a keksznek, készen vagy, szedd ki a sütőből a tálcát, és hagyd kihűlni a kekszeket.
Lezárt dobozban, 1-2 hétig tárolhatod.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!