Kovászos kenyér receptek, Fehér kenyér bánkúti liszttel, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Fehér kenyér bánkúti liszttel

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 4283 alkalommal olvasták



Hozzávalók:

300g bl 80 liszt
300g víz
100g bànkúti világos 100-as liszt
80g kovász
9g só

Elkészítése
:

( 1. ) Liszt, víz, kovász összekevertem, 30 percig letakarva pihent. ( fermentálás )

2. ) Dagasztás 5 perc, majd sóval még 5 perc.

3. ) Olajozott tálba tettem, rögtön kapott egy szirom hajtást.

4. ) Ezután óránként 3x coil hajtás, majd az utolsó után 1 óra pihenő.

5. ) Előformáztam, 20 perc múlva megformáztam, és szakajtóba tettem.

6. ) 1 órát a pulton volt a szakajtóban,majd hűtőbe tettem.

7. ) Mivel reggelig nem bírta volna ki, így 3 óra hűtőzés után sütöttem.
250°C fokra előmelegített sütőben fedő alatt 25 perc,majd fedő nélkül 210°C fokon még 20 perc.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.