Kovászos kenyér receptek, Fehér kenyér bánkúti liszttel, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Fehér kenyér bánkúti liszttel

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 783 alkalommal olvasták



Hozzávalók:

300g bl 80 liszt
300g víz
100g bànkúti világos 100-as liszt
80g kovász
9g só

Elkészítése
:

( 1. ) Liszt, víz, kovász összekevertem, 30 percig letakarva pihent. ( fermentálás )

2. ) Dagasztás 5 perc, majd sóval még 5 perc.

3. ) Olajozott tálba tettem, rögtön kapott egy szirom hajtást.

4. ) Ezután óránként 3x coil hajtás, majd az utolsó után 1 óra pihenő.

5. ) Előformáztam, 20 perc múlva megformáztam, és szakajtóba tettem.

6. ) 1 órát a pulton volt a szakajtóban,majd hűtőbe tettem.

7. ) Mivel reggelig nem bírta volna ki, így 3 óra hűtőzés után sütöttem.
250°C fokra előmelegített sütőben fedő alatt 25 perc,majd fedő nélkül 210°C fokon még 20 perc.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.