Kovászos kenyér receptek, Teljes kiőrlésű Tönkölylisztes, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Teljes kiőrlésű Tönkölylisztes

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 11080 alkalommal olvasták



Hozzávalók:

220g víz
200g bl 80
100g tk tönköly liszt
80g kovász
7,5 g só

Elkészítése
:

( 1. ) A lisztet, a vizet, és a kovászt összekeverem. Fél órát fermentálom.

2. ) Fermentálás után, dagasztom 5 percig só nélkül, majd sóval is dagasztom még 5 percig.

3. ) Dagasztást követően, olajozott tálba teszem, és rögtön elvégzek rajta egy szirom hajtást.

4. ) Ezt követően, 45 percenként megcsinálok 1-1 coil hajtást. A coil hajtást 3x megismétlem. Utolsó után 1 órát pihenjen a tészta.

5. ) Az 1 óra elteltével, veknire formázom és megy a vékonyan kiolajozott formába.
Ha éjszára hűtőbe teszem, akkor egy fél órát hagyom a pulton.
Ha aznap sütöm, akkor addig kelesztem, míg a forma majdnem tele nem lesz teljesen.

6. ) Ezután lespriccelem vízzel, magokkal megszórom. Én ezt be sem szoktam metszeni, mert lehetetlen, de csodaszép lesz, nem reped.

7. ) Lefedem egy másik formával, amit vízzel belül bespriccelek. 230°C fokos sütőbe teszem.
10 perc után leveszem a hőfokot 200-210°C-ra.
A fedőt 20 perc után leveszem, ezután kb.20 percig sütöm még a kenyeret.

Összesen 35-40 percig sül. Ha nagyon barnul a teteje, egy darab fóliát tegyetek rá.

Ebből 50 dkg lesz a kész kenyér.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA






www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.