Kovászos kenyér receptek, Teljes kiőrlésű Tönkölylisztes, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Teljes kiőrlésű Tönkölylisztes

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 3112 alkalommal olvasták



Hozzávalók:

220g víz
200g bl 80
100g tk tönköly liszt
80g kovász
7,5 g só

Elkészítése
:

( 1. ) A lisztet, a vizet, és a kovászt összekeverem. Fél órát fermentálom.

2. ) Fermentálás után, dagasztom 5 percig só nélkül, majd sóval is dagasztom még 5 percig.

3. ) Dagasztást követően, olajozott tálba teszem, és rögtön elvégzek rajta egy szirom hajtást.

4. ) Ezt követően, 45 percenként megcsinálok 1-1 coil hajtást. A coil hajtást 3x megismétlem. Utolsó után 1 órát pihenjen a tészta.

5. ) Az 1 óra elteltével, veknire formázom és megy a vékonyan kiolajozott formába.
Ha éjszára hűtőbe teszem, akkor egy fél órát hagyom a pulton.
Ha aznap sütöm, akkor addig kelesztem, míg a forma majdnem tele nem lesz teljesen.

6. ) Ezután lespriccelem vízzel, magokkal megszórom. Én ezt be sem szoktam metszeni, mert lehetetlen, de csodaszép lesz, nem reped.

7. ) Lefedem egy másik formával, amit vízzel belül bespriccelek. 230°C fokos sütőbe teszem.
10 perc után leveszem a hőfokot 200-210°C-ra.
A fedőt 20 perc után leveszem, ezután kb.20 percig sütöm még a kenyeret.

Összesen 35-40 percig sül. Ha nagyon barnul a teteje, egy darab fóliát tegyetek rá.

Ebből 50 dkg lesz a kész kenyér.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.