Ez szinte teljesen olyan lett, mint az ismert kekszgyár édes kókuszosa.
Hozzávalók:
170 g. bl 55
110 g. cukor
100 g. kókuszreszelék
60 ml. olivaolaj ( esetleg helyette 60 g. vaj )
40 g. kovász
10 g. vaníliás cukor
1 db tojás
2 kiskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 evőkanál méz
( 1. ) Mindent összekeverünk, a lisztet 2 részletben tesszük hozzá, így könnyebb eldolgozni. 1 órára hűtőbe tesszük.
2. ) 1 óra elteltével, diónyi gombócokat formázunk. Sütőpapiros tepsire tesszük a tésztagolyókat, és lelapítjuk őket, kb. 3mm vastagságúra. ( pohár aljával,tenyerünkkel.. )
3. ) Előmelegített sütőben, 180°C fokon 15-18 percig sütjük.
Ez sütőfüggő, ahogy kis színt kap, aranybarna a széle, már lehet kivenni.
Tepsin hagytam hűlni, majd rácsra szedtem, és olvasztott csokival díszítettem.
Nagyon finom!!
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!