Reggel kenyeret dagasztottam, maradt egy kis kovászom. Valami édesre vágytam, de nem olyasmire, ami több órás munka.
Túrófánkra esett a választásom.
Finom, könnyű a tésztája, hamar készen van.
( 1. ) Túrót villával összetöröm, hozzá adom az összes hozzávalót, alaposan összekeverem, majd rászitálom a lisztet.
2. ) Miután elkevertem, lefedve pihentetem 1-2 órát. (akár többet többet is, sőt, hűtőbe is lehet tenni, és másnap a maradékot kisütni)
3. ) Olajos kanállal a forró olajba szaggatom,( ne legyen túl forró, mert akkor kívül meg fog égni, de belül nyers marad.) lassú-közepes tűzön sütöm, hogy átsüljön a belseje is.
Amikor készre sül, papírtörlőre szedem, majd vaníliás porcukorral megszórom. Én az egyik felét fahéjas porcukorba hempergetem.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!