Kovászos kenyér receptek, Hosszú kelesztésű vekni, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Hosszú kelesztésű vekni

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 609 alkalommal olvasták



50 dkg gyönyörűség.
27 órát hűtőzött , mert nem volt időm kisütni. Nem lett olyan nagy taréja, de nem bánom, mert nagyon szépen megmaradt a minta.

Hozzávalók:

100g bl80 liszt
100g bánkúti 100 liszt
100g királybúza 120 liszt
230g víz
70g kovász
7g só

Elkészítése


( 1. ) Fermentálás 30 perc.

2. ) 5 percig dagasztom só nélkül, majd 5 percig dagasztom sóval. Dagasztás után vizezett tálba teszem, és rögtön elvégzek rajta egy sziromhajtást.

3. ) 4 és fél óra bulk alatt 3 coil hajtást végzek.

4. ) Az utolsó hajtás után előformázom. 15 perccel később veknire formázom, szakajtóba teszem. Mehet a 4-5°C fokos hűtőbe ( 27 óra ).

5. ) 250°C fokos sütőben előmelegített edénybe teszem a tésztát, majd 20 perc sütés után 225°C fokra leveszem a hőfokot, a gőzt kiengedtem a fedő alól, de még rajta marad a fedő 10 percig. 30 perc után kivettem az edényből, és rácson sütöttem készre, a hőt 210°C fokra csökkentve.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.