Kovászos kenyér receptek, Hosszú kelesztésű vekni, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Hosszú kelesztésű vekni

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 4677 alkalommal olvasták



50 dkg gyönyörűség.
27 órát hűtőzött , mert nem volt időm kisütni. Nem lett olyan nagy taréja, de nem bánom, mert nagyon szépen megmaradt a minta.

Hozzávalók:

100g bl80 liszt
100g bánkúti 100 liszt
100g királybúza 120 liszt
230g víz
70g kovász
7g só

Elkészítése


( 1. ) Fermentálás 30 perc.

2. ) 5 percig dagasztom só nélkül, majd 5 percig dagasztom sóval. Dagasztás után vizezett tálba teszem, és rögtön elvégzek rajta egy sziromhajtást.

3. ) 4 és fél óra bulk alatt 3 coil hajtást végzek.

4. ) Az utolsó hajtás után előformázom. 15 perccel később veknire formázom, szakajtóba teszem. Mehet a 4-5°C fokos hűtőbe ( 27 óra ).

5. ) 250°C fokos sütőben előmelegített edénybe teszem a tésztát, majd 20 perc sütés után 225°C fokra leveszem a hőfokot, a gőzt kiengedtem a fedő alól, de még rajta marad a fedő 10 percig. 30 perc után kivettem az edényből, és rácson sütöttem készre, a hőt 210°C fokra csökkentve.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA






www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.