50 dkg gyönyörűség.
27 órát hűtőzött , mert nem volt időm kisütni. Nem lett olyan nagy taréja, de nem bánom, mert nagyon szépen megmaradt a minta.
Hozzávalók:
100g bl80 liszt
100g bánkúti 100 liszt
100g királybúza 120 liszt
230g víz
70g kovász
7g só
Elkészítése
( 1. ) Fermentálás 30 perc.
2. ) 5 percig dagasztom só nélkül, majd 5 percig dagasztom sóval. Dagasztás után vizezett tálba teszem, és rögtön elvégzek rajta egy sziromhajtást.
3. ) 4 és fél óra bulk alatt 3 coil hajtást végzek.
4. ) Az utolsó hajtás után előformázom. 15 perccel később veknire formázom, szakajtóba teszem. Mehet a 4-5°C fokos hűtőbe ( 27 óra ).
5. ) 250°C fokos sütőben előmelegített edénybe teszem a tésztát, majd 20 perc sütés után 225°C fokra leveszem a hőfokot, a gőzt kiengedtem a fedő alól, de még rajta marad a fedő 10 percig. 30 perc után kivettem az edényből, és rácson sütöttem készre, a hőt 210°C fokra csökkentve.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!