Ma kovászos buborékokat sütöttem.
Ez pont olyan, mint a bonbonokon a buborékfólia. Fantasztikus kis recept!
Ropogós, édes... Az elkészítése kicsit macerás, illetve csak annak, akinek nincs tésztanyújtó gépe.
Hát nekem nincs, így maradt a jó öreg sodrófa.
Olasz recept, igazán finom, szerintem nem csak a gyerekek kedvence lehet, de a felnőtteké is.
Hozzávalók:
240 g bl55 liszt
50 g kovász (maradék, hűtős, maradék madre)
40 g porcukor
20 g vaj
2 egész tojás
Fél citrom héja
Elkészítése
( 1. ) A kovászhoz hozzáteszem a 2 tojást, a porcukrot, a citrom reszelt héját, a lágy vajat, és egy kézi mixerrel habosra keverem.
2. ) Rászitálom a lisztet, és először fakanállal elkeverem, majd kézzel gyúrom sima tésztává.
Egy fedeles műanyag dobozba teszem, és a hűtőben pihentetem 35-45 percig minimum.
3. ) Pihentetés után 4-5 gombócra osztom a tésztát, és nagyon vékonyra nyújtom. Akinek van tésztanyújtó gépe, könnyebb helyzetben van, azzal csinálja, akinek nincs, sodrófával, kb. mint a rétest, olyan vékonyra kell nyújtani. Minél vékonyabbra sikerül, annál nagyobbak lesznek majd benne a buborékok, annál látványosabb is lesz sütéskor.
4. ) Ha kellően vékonyra nyújtottuk, akkor derelyevágóval daraboljuk fel kb. 2 ujjnyi csíkokra, majd a közepüket is vágjuk be, vigyázva, hogy a két vége ne legyen átvágva.
5. ) Felmelegítjük az olajat kb. 160-170°C fokosra, és a forró olajban kisütjük a kis tésztánkat. 5-6 másodperc elegendő oldalanként.
Még forrón porcukorral meghintjük, és élvezzük a finom, roppanós, édes tészta ízét.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!