Kovászos kenyér receptek, Kovászmentő magvas kréker, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Kovászmentő magvas kréker

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 864 alkalommal olvasták



A sok édes után egy kis sós rágcsa. Kovászmentésnek kiváló, sokféleképpen variálható az ízesítése.
Nagyon kevés munkával jár, és nagyon jó kis ropogtatni való. :-)

Kovászmentő magvas kréker:

Hozzávalók:

200g bl55
100g víz
20g oliva
100g kovász
1 csipet só

Elkészítése
:

( 1. ) Összekeverjük a vizet, a kovászt, és a lisztet. Hozzáadjuk a sót, majd az olajat.

2. ) 2 óra pihenés után elfelezzük a tésztát, így könnyebb lesz nyújtani.

3. ) Kinyújtjuk 1 mm vastagságúra a tésztát, egy szilikonos sütőpapíron. (ne legyen vastagabb, inkább vékonyabb, akkor lesz igazán ropogós.)

4. ) Kenjük le oliva olajjal, majd kicsit sózzuk, magokat szórunk rá, és derelyevágóval tetszőleges formákra vágjuk. Sütőpapirostól átemeljük a tepsire, és mehet a sütőbe.

5. ) 200°C fokosra előmelegített sütőben, kb. 15-18 percig sütjük.
Ha barnább, akkor a legjobb! Az utolsó pár percben rátehetjük a légkeverést.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.