A sok édes után egy kis sós rágcsa. Kovászmentésnek kiváló, sokféleképpen variálható az ízesítése.
Nagyon kevés munkával jár, és nagyon jó kis ropogtatni való. :-)
Kovászmentő magvas kréker:
Hozzávalók:
200g bl55
100g víz
20g oliva
100g kovász
1 csipet só
Elkészítése :
( 1. ) Összekeverjük a vizet, a kovászt, és a lisztet. Hozzáadjuk a sót, majd az olajat.
2. ) 2 óra pihenés után elfelezzük a tésztát, így könnyebb lesz nyújtani.
3. ) Kinyújtjuk 1 mm vastagságúra a tésztát, egy szilikonos sütőpapíron. (ne legyen vastagabb, inkább vékonyabb, akkor lesz igazán ropogós.)
4. ) Kenjük le oliva olajjal, majd kicsit sózzuk, magokat szórunk rá, és derelyevágóval tetszőleges formákra vágjuk. Sütőpapirostól átemeljük a tepsire, és mehet a sütőbe.
5. ) 200°C fokosra előmelegített sütőben, kb. 15-18 percig sütjük.
Ha barnább, akkor a legjobb! Az utolsó pár percben rátehetjük a légkeverést.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!