Kovászos kenyér receptek, Megúszós kifli, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

menü
Megúszós kifli

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 4754 alkalommal olvasták



Isteni finomak lettek a kiflik, tényleg türelmesnek kell lenni, nem szabad elkapkodni a kelesztést.
Cserébe foszlós, puha lesz a végeredmény.
Gyerekként mindig letekertük körbe a kifli héját a belsejéről. :-) Na ez is pont olyan lett.

Hozzávalók:

180g kovász ( kicsit keményebbre etetve,
470g bl 55 liszt
30g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
150g tej
120-150g víz
25 g vaj
15 g cukor
15 g só ( én sós vagyok, nekem kicsit több sót elbírt volna még )

Elkészítése


( 1. ) A vizet és a tejet összekevertem a cukorral, a kovásszal. Rászitáltam a lisztet, majd elkezdtem dagasztani. Ment hozzá a só, majd utoljára az olvasztott vaj. Egy elég kemény tészta lesz, de nem kell megijedni, csodás lesz a végeredmény.

2. ) Kelesztőtálba tettem lefedve, és konkrétan hagytam a duplájára kelni.

3. ) 5 óra múlva kiborítottam, 10 darabra osztottam, gombócra formáztam, letakartam, és újabb 60 percig pihentettem.

4. ) Egyenként kifliket formáztam. Nagyon vékonyra nyújtottam, háromszög alakúra, és a szélesebb felétől elkezdtem feltekerni, miközben kifelé irányuló mozdulatokkal sodrottam.

5. ) Tepsire sorakoztattam őket, egy nylonnal letakartam ,és készre kelesztettem. Nálam 2 óra kellett ehhez.

6. ) A sütőt 200°C fokra melegítettem, alul egy vizes edénnyel. A kifliket lespricceltem vízzel, megszórtam magokkal, durva szemű sóval, és a sütőbe tettem.

20-22 perc alatt sültek készre, a vizes edényt az utolsó 5 percben kivettem, hogy ropogós legyen a kiflim.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2022
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.