Haladunk tovább az olasz kekszek birodalmában.
Fantasztikus íz, csodás külső. Ez jellemzi ezt a kávés-mandulás süteményt.
Hozzávalók:
250 g liszt ( 00-ás, de a bl55 is jó)
150 g barna nádcukor
80 gr őrölt mandula
60 ml magolaj (napraforgó,oliva...)
50 ml risretto (rövid presso kávé)
40 g kovász
1 tojás
1 teáskanál vanilia kivonat vagy vaniliás cukor
1 csipet só
díszítéshez csokipehely, jégcukor... kávészemek
( 1. ) Egy tálban verjük fel a tojást a cukorral, vaniliával. Adjuk hozzá a kovászt, keverjük el. Jöhet hozzá a kávé, az olaj. Keverjük el, majd szitáljuk hozzá a lisztet is, és a csipet sót. Gyúrjuk, keverjük homogén, egynemű tésztává, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.
2. ) Ezután melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Közben a tésztából csípjünk ki 2 dkg-os darabokat, formázzuk golyóvá a tenyerünk között, hempergessük bele kristálycukorba, esetleg barna cukorba, és a sütőpapiros tepsibe sorakoztassuk őket, egymástól kis távolságot hagyva.
Minden golyó tetejére tehetünk egy szem kávét, vagy sütésálló csokicseppet.
3. ) 180°C fokon 15 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!