Kovászos kenyér receptek, Megúszós kifli, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Megúszós kifli

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 38524 alkalommal olvasták



Isteni finomak lettek a kiflik, tényleg türelmesnek kell lenni, nem szabad elkapkodni a kelesztést.
Cserébe foszlós, puha lesz a végeredmény.
Gyerekként mindig letekertük körbe a kifli héját a belsejéről. :-) Na ez is pont olyan lett.

Hozzávalók:

180g kovász ( kicsit keményebbre etetve,
470g bl 55 liszt
30g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
150g tej
120-150g víz
25 g vaj
15 g cukor
15 g só ( én sós vagyok, nekem kicsit több sót elbírt volna még )

Elkészítése


( 1. ) A vizet és a tejet összekevertem a cukorral, a kovásszal. Rászitáltam a lisztet, majd elkezdtem dagasztani. Ment hozzá a só, majd utoljára az olvasztott vaj. Egy elég kemény tészta lesz, de nem kell megijedni, csodás lesz a végeredmény.

2. ) Kelesztőtálba tettem lefedve, és konkrétan hagytam a duplájára kelni.

3. ) 5 óra múlva kiborítottam, 10 darabra osztottam, gombócra formáztam, letakartam, és újabb 20-30 percig pihentettem.

4. ) Egyenként kifliket formáztam. Nagyon vékonyra nyújtottam, háromszög alakúra, és a szélesebb felétől elkezdtem feltekerni, miközben kifelé irányuló mozdulatokkal sodrottam.

5. ) Tepsire sorakoztattam őket, egy nylonnal letakartam ,és készre kelesztettem. Nálam 2 óra kellett ehhez.

6. ) A sütőt 200°C fokra melegítettem, alul egy vizes edénnyel. A kifliket lespricceltem vízzel, megszórtam magokkal, durva szemű sóval, és a sütőbe tettem.

20-22 perc alatt sültek készre, a vizes edényt az utolsó 5 percben kivettem, hogy ropogós legyen a kiflim.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.