Kovászos kenyér receptek, Sajtos rúd, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Sajtos rúd

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 19164 alkalommal olvasták



Isteni fincsi sajtos rúd, amit Lipcsei Marcsitól kaptam. Imádlak Marcsikám!!
Begyúrás pár perc, azután hűtőbe kell tenni pár órára.
Ha valakinek éppen nincs ideje, akkor hagyja egész éjszakát a hűtőben, sőt! Én le is szoktam fagyasztani a tésztát. Sütés előtti este kiveszem a sima hűtőbe, majd reggelre szépen kienged, és lehet nyújtani, és sütni.

Hozzávalók:

400 g liszt
170 g vaj + 50 g zsír
150-200 g reszelt sajt, (ebből kb. 50 g-ot tettem a tésztába)
100 g kovász
1 tojás+a kenéshez
3 ek.tejföl,
8-10 g só
1ek.ecet 10%-os
Hideg víz, amennyi szükséges, hogy összeálljon.

Elkészítése


( 1. ) Mindent gyúrjunk össze alaposan, gyors mozdulatokkal. Amikor készen vagyok, átrakom a tésztát egy zacskóba, és mehet a hűtőbe.
3 órát pihentettem a hűtőben.

2. ) Vékonyra kinyújtom, felvert tojással megkenem, sajtot reszelek rá, és derelyevágóval vékony csíkokra vágom.

3. ) Sütőpapiros tepsire sorakoztatom, és 210°C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütöm.

Hamar elfogy! Eteti magát! :-)



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.