Isteni fincsi sajtos rúd, amit Lipcsei Marcsitól kaptam. Imádlak Marcsikám!!
Begyúrás pár perc, azután hűtőbe kell tenni pár órára.
Ha valakinek éppen nincs ideje, akkor hagyja egész éjszakát a hűtőben, sőt! Én le is szoktam fagyasztani a tésztát. Sütés előtti este kiveszem a sima hűtőbe, majd reggelre szépen kienged, és lehet nyújtani, és sütni.
Hozzávalók:
400 g liszt
170 g vaj + 50 g zsír
150-200 g reszelt sajt, (ebből kb. 50 g-ot tettem a tésztába)
100 g kovász
1 tojás+a kenéshez
3 ek.tejföl,
8-10 g só
1ek.ecet 10%-os
Hideg víz, amennyi szükséges, hogy összeálljon.
Elkészítése
( 1. ) Mindent gyúrjunk össze alaposan, gyors mozdulatokkal. Amikor készen vagyok, átrakom a tésztát egy zacskóba, és mehet a hűtőbe.
3 órát pihentettem a hűtőben.
2. ) Vékonyra kinyújtom, felvert tojással megkenem, sajtot reszelek rá, és derelyevágóval vékony csíkokra vágom.
3. ) Sütőpapiros tepsire sorakoztatom, és 210°C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütöm.
Hamar elfogy! Eteti magát! :-)
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!